Šljive su prodane, slijedi berba grožđa i upitan otkup

Nezapamćen ovogodišnji urod šljive bio je velika briga mnogim vlasnicima šljivika ne samo u Općini Kaptol nego gotovo u cijeloj Hrvatskoj. Prema riječima vlasnika šljivika koji kažu da nije dobro kad nema šljive, ali da je još veći problem kad je ima previše. Usprkos iznadprosječnom prinosu, gotovo svi šljivici su obrani a šljiva prodana većim otkupljivačima. Najteži zadatak tek slijedi, a to je naplata prodane šljive od oko 120 t koja je otišla s područja Općine Kaptol.

Ovih dana započela je berba krušaka, te berba ranijih sorta grožđa. Kako Kutjevo d.d. niti ove godine neće uspjeti prihvatiti sve tržišne viškove, vinogradarima ne preostaje drugo nego pronaći kupca sami ili se okrenuti proizvodnji vina. Mnogi vinogradari nemaju uvjeta za proizvodnju vina (adekvatne podrume i druge prostore, bačve,..), te su primorani grožđe prodati. Ovim putem želimo istaknuti kako i mnogobrojni članovi Udruge V.V.V. imaju problem sa plasmanom grožđa i voća te donosim njihove brojeve telefona ukoliko se netko  netko želi okušati u proizvodnji vina za vlastite potrebe. link…Baza OPG-ova koji nude grožđe i voće iz viškova vlastite proizvodnje.