hrenfrdehuit

Udruga vinogradara, vinara i voćara "VINO-KAP"

Pudarijada 2022.

I ove godine Udruga V.V.V. će za svoje članove i goste organizirati prosalvu završetka berbe grožđa, odnosno "pudarijadu". Manifestacija će se održati 08.10.2022. od 11:00 sati uz vinski podrum u Kaptolu.

Na 6. Festivalu slanine i vina "Slanvin Kaptol 2022." slaninsku ružu pekla 21 ekipa

Udruga Požeški čuvari baštine u suradnji s Udrugom vinogradara i vinara Vinokap iz Kaptola i tjednikom Kronika požeško-slavonska uz pokroviteljstvo općine Kaptol, Požeško-slavonske županije i TZ Zlatni Papuk organizirali su još jednu u nizu gastro, etno i eno manifestaciju na prostoru Požeštine. 6. „Festival slanine i vina Slanvin 2022.“, ove je godine bio međunarodno natjecanje, jer su „slaninsku ružu“ pripremale ekipe iz susjednih država. Ukupno se odazvala 21 ekipa majstora u pečenju slanine, a vrsni majstori i prije svega ljubitelji ove odlične slavonske suhomesnate delicije, slavonske slanine, došli su na ovo interesantno natjecanje, na kojemu su natjecatelji od table slanine trebali pripremit najljepšu i najukusniju „slaninsku ružu“, poseban gastro cvijet koji cijene mnogi. Organizator je za sve natjecatelje osigurao tablu slanine, ražanj i veliku vatru za pečenje. Tražilo se samo dobro i što pravilnije, okomito i vodoravno zarezivanje te strpljivo i lagano pečenje samo na žaru vatre, da bi se u konačnosti dobila prekrasna „slaninska ruža“ gastro cvijet posebnog ukusa, upravo za sladokusce. Detaljnije o s svemu pročitajte na stranicama Požeške kronike: www.pozeska-kronika.hr

SLANVIN 2022.

6. Festival slanine i vina "SLANVIN" održat će se ove godine po 6. put.  Program ove manifestacije predviđen je za subotu, 21.05.2022. ispred vinskog podruma Udruge VINO-KAP od 16:00 sati. U sklopu ove manifestacije biti će predstavljeni rezultati s prethodno održanog Županijskog ocjenjivanja vina te dodjela vinarima zahvalnica i diploma. Sve ekipe koje se žele natjecati u pečenju slaninske ruže mogu se elektronski prijaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili SMS i viber na broj 098/464-174.

Ocjenjivanje vina u Kaptol, "VINO-KAP" 2022.

Udruga „VINO-KAP“ iz Kaptola i ove će godine provesti natjecanje u kvaliteti vina. Vina će ocjenjivati poznati i certificirani enolozi, a vina se klasificiraju u nekoliko kategorija.

Martinje 2021.

Nikada se nije dogodilo, do ove godine, da članovi Udruge „VINO-KAP“ blagdan Martinja obilježavaju u društvenim prostorijama, a ne u jednom od mjesnih Vatrogasnih domova s nekoliko stotina uzvanika. Do sada je to bio veliki društveni događaj kada su vinogradari izvodili supruge, pozivali rodbinu i prijatelje na zabavu.

Kontakt info

Udruga vinogradara, vinara i voćara "VINO-KAP"
Vetovačka 2,  KAPTOL 34334 - HRVATSKA

E-mail: info@udruga-vvv-kaptol.hr