Udruga Požeški čuvari baštine u suradnji s Udrugom vinogradara i vinara Vinokap iz Kaptola i tjednikom Kronika požeško-slavonska uz pokroviteljstvo općine Kaptol, Požeško-slavonske županije i TZ Zlatni Papuk organizirali su još jednu u nizu gastro, etno i eno manifestaciju na prostoru Požeštine. 6. „Festival slanine i vina Slanvin 2022.“, ove je godine bio međunarodno natjecanje, jer su „slaninsku ružu“ pripremale ekipe iz susjednih država. Ukupno se odazvala 21 ekipa majstora u pečenju slanine, a vrsni majstori i prije svega ljubitelji ove odlične slavonske suhomesnate delicije, slavonske slanine, došli su na ovo interesantno natjecanje, na kojemu su natjecatelji od table slanine trebali pripremit najljepšu i najukusniju „slaninsku ružu“, poseban gastro cvijet koji cijene mnogi. Organizator je za sve natjecatelje osigurao tablu slanine, ražanj i veliku vatru za pečenje. Tražilo se samo dobro i što pravilnije, okomito i vodoravno zarezivanje te strpljivo i lagano pečenje samo na žaru vatre, da bi se u konačnosti dobila prekrasna „slaninska ruža“ gastro cvijet posebnog ukusa, upravo za sladokusce. Detaljnije o s svemu pročitajte na stranicama Požeške kronike: www.pozeska-kronika.hr