Radna jesen

Zamišljeni dnevni red bio je: 1. Organizacija pudarske službe, 2. Organizacija "Pudarijade", 3. Otkup grožđa, 4. Rad preše za grožđe.

Predsjednik Udruge otvorio je sastanak, pozdravio sve prisutne te zahvalio na odazivu. Naglasio je kako je Udruga i ove godine bila sudionik povorke "Zlatnih žica". Udruga je sudjelovala s jednom traktorskom prikolicom.

Kako bi se sačuvao stari tradicijski običaj i ove godine formirana je dobrovoljna "Pudarska služba", a koja s radom kreće 12. rujna. Formirane su grupe za: Kaptol 1, Kaptol 2,  Golo Brdo, Češljakovci, Doljanovci i Podgorje. Ukupno je angažirano 50 pudara za ovogodišnje čuvanje vinograda.

Budući da je jesen u Kaptolu radni dio godine, članovi Udruge te predstavnici Općine Kaptol osmisli su još jednu manifestaciju, a kako bi nakratko prekinuli radove, te uživali u ovozemaljskim dobrima.

"Pudarijada" - manifestacija koja se po prvi puta organizira u Općini Kaptol. Organizatori su Udruga V.V.V. i Općina Kaptola, a pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije. Manifestacija će biti popraćena kulturnim programom, a ove godine bit će lokalnog karaktera. Trošak za cjelokupnu organizaciju predviđen je  na 1000,00 kn.

Ovogodišnja cijena grožđa bila je glavni razlog održavanja sastanka, ali i razlog zbog kojega su predstavnici susjednih Udruga pozvani na ovaj sastanak. Vinogradari su dobili informaciju da je Kutjevo formiralo cijenu za 2010. godinu, a koja je za standardnu kvalitetu grožđa  2,07 kn (18% šećera). Pored smanjenja cijena, u odnosu na prošlu godinu  od 30 %, vinogradari su dobili informaciju da je smanjena i otkupna količina po hektaru. Budući da je Kutjevo d.d. lider na tržištu vina, samim time određuje i cijenu grožđa na širem području. Svi prisutni vinogradari i vinari složili su se kako je potrebno uputiti prosvjedno pismo na Upravu Kutjeva d.d. o ovogodišnjim cijenama te otkupnoj količini. Prosvjednim pismom tražit će se hitan sastanak, a ukoliko do njega ne dođe, poduzet će se radikalnije mjere. Slanjem prosvjednog pisma očekuje se hitan sastanak kooperanata s Upravom Kutjeva d.d., te rješavanje proisteklih probleba na obostrano zadovoljstvo

Ove godine Udruga je za članove kupila prešu za grožđe te električni mlinac s pumpom. Dogovoreno je da će se odrediti osoba koja će biti zadužena za rad preše. Također je dogovoreno da će se naknada za prešanje naplaćivati u minimalnim iznosima, a sve kako bi se pokrili troškovi el. energije i vode.