Županijsko ocjenjivanje vina

županijsko ocjenjivanje vina-logo - 2014Udruga vinogradara, vinara i voćara Općine Kaptol i ove će godine organizirati Županijsko ocjenjivanje vina. Samo ocjenjivanje održat će se u Kaptolu 29. travnja 2014. Ocjenjivat će se sve vrste vina. Uzorci potrebni za ocjenjivanje mogu se dostaviti u zgradu Općine Kaptol od ponedjeljka do petka od 8:00-15:00 sati, a zaključno s 25. travnja.
Budući da je ovo Županijsko ocjenjivanje vina, pravo sudjelovanja na istom imaju samo vinari s područja Požeško-slavonske županije. Kako bi se komparirala kvaliteta naših i Mađarskih vina, Udruga je u svrhu poboljšanja kvalitete osigurala nekoliko vrsta vina iz Mađarske županije Šomođ, a koji će također sudjelovali na ovom ocjenjivanju. (Županija Šomođ, odnosno tamošnji vinari već su nekoliko puta posjetili našu Županiju. Razvijen je jedan od oblika prijateljstva, te će ovo prvo međunarodno ocjenjivanje svakako koristiti objema državama, odnosno vinarima koji iz godine u godinu

podižu kvalitetu svojih vina.
U prilogu ovog teksta nalazi se i prijavnica koju je dužan ispuniti svaki vinar koji želi sudjelovati na Županijskom ocjenjivanju vina.
Napomena, pravo sudjelovanja imaju svi vinari bez obzira da li posjeduju dokumentaciju za proizvodnju i prodaju vina ili ne.
priloggPrijavnica za Županijsko ocjenjivanje vina .pdf


Ispis   E-mail