9. Županijsko ocjenjivanje vina u Kaptolu

županijsko ocjenjivanje vina-logo2016Udruga vinogradara, vinara i voćara „VINO-KAP“ i ove će godine po 9. put organizirati Županijsko ocjenjivanje vina. Samo ocjenjivanje održat će se u Kaptolu 05. i 06 svibnja 2016. godine. Ocjenjivat će se sve vrste vina. Uzorci potrebni za ocjenjivanje mogu se dostaviti u zgradu Općine Kaptol od ponedjeljka do petka od 7:30-15:30 sati, zaključno s 02. svibnja.  Budući da je ovo Županijsko ocjenjivanje vina, pravo sudjelovanja na istom imaju samo vinari s područja Požeško-slavonske županije. U prilogu ovog teksta nalazi se i prijavnica koju je dužan ispuniti svaki vinar koji želi sudjelovati na Županijskom ocjenjivanju vina. Napomena, pravo sudjelovanja imaju svi vinari bez obzira da li posjeduju dokumentaciju za proizvodnju i prodaju vina ili ne (kontakt osoba: Damir Matešić 099/231-0233).

Kako bi komparirali kvalitetu vina Udruga će i ove godine u suradnji s mađarskom županijom Šomogy organizirati 3. Međužupanijsko ocjenjivanje.

Osim mađarskih i vina Požeško-slavonske županije, na ovom ocjenjivanju bit će i nekoliko vina iz Vinodolske Općine (mjesto Bribir, Primorsko-goranska županija). Uspostava suradnje s tamošnjom Udrugom vinara vezana je uz bratimljenje udruga.

Proglašenje pobjednika, dodjela priznanja i javna objava rezultata bit će na 3. Javnom ocjenjivanju vina u Kaptolu povodom dana Općine 29.06.2016. godine.

pdfPrijavnica za ocjenjivanje vina